Menu Close

Pu Lak

Wij adviseren kunststof oplossingen!Vosschemie is een familiebedrijf dat systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen verkoopt aan de industie en de doe-het-zelf markt.

More info

tags: Bedrijven Epoxy Plamuur – Elastische Pu Voegkit – Handelaars Epoxy Plamuur – Leveranciers Epoxy Plamuur – Overzicht Epoxy Plamuur – 

Wenst u meer info over pu lak kijk dan vlug op https://v-sure.eu | PU Lak

Kunstoffen | 

Kunstoffen PU Lak

Kunstoffen zoals polyurethaan (PU) worden veelvuldig gebruikt in de lakindustrie. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. In dit artikel zullen we de voordelen van PU-lak en de verschillende typen PU-lak die beschikbaar zijn, bespreken.

Voordelen van PU-lak

Een van de grootste voordelen van PU-lak is de duurzaamheid. PU-lak biedt een extreem harde en waterdichte afwerking die bescherming biedt tegen schade door UV-straling, vocht, chemicaliën en zelfs brandwonden. PU-lak is ook bestand tegen krassen en slijtage, waardoor het gemakkelijk is om een glanzend en professioneel uiterlijk te behouden. Bovendien is PU-lak ook licht van gewicht, wat het bijzonder geschikt maakt voor toepassingen waar het gewicht belangrijk is, zoals auto´s of bootdelen. PU-lak is ook legeringsbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor toepassingen waar het contact met zout water en zuurstof mogelijk is.

Naast de duurzaamheid heeft PU-lak ook een verbluffend uiterlijk. Doordat het materiaal zo duurzaam is, kan PU-lak een bijzonder heldere glans in veel verschillende kleuren produceren. De glans kan ook vervaagd worden om een rustiger uiterlijk te creëren. PU-lak kan ook worden gebruikt om texturen te creëren zoals antiek, parelmoer of fluweel.

Verschillende soorten PU-lak

Er zijn verschillende soorten PU-lak beschikbaar voor verschillende toepassingen. De meest voorkomende PU-lakken zijn twee-componenten PU-lak voor automobieltoepassingen, één-componenten PU-lak voor constructietoepassingen, acryl PU-lak voor decoratieve toepassingen en glasvezelversterkte PU-lak voor hydraulische toepassingen.

Tweecomponenten PU-lak is vaak de meest geschikte keuze voor autolak. Deze lak heeft een hoge schokbestendigheid en wordt gebruikt voor lakken met een hoge facetglans. Het wordt meestal aangebracht in een laag van twee millimeter diep.

Één-componenten PU-lak is ideaal voor bouwmaterialen zoals buizen, panelen en andere constructiedelen. Het wordt gebruikt om onderdelen te beschermen tegen vochtinwerking en corrosie. De lak heeft een goede hechting en een hoge slijtvastheid.

Acryl PU-lak is geschikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt vaak toegepast op hout, staal en aluminiumoppervlakken om een heldere glans te verkrijgen. De lak is licht en gemakkelijk aan te brengen.

Glasvezelversterkte PU-lak is ontworpen voor industriële toepassingen zoals hydraulische cilinders, hydraulische slangen, vloeistofpompen en andere hydraulische onderdelen. Het is zeer sterk en gemakkelijk aan te brengen en biedt een goede bescherming tegen corrosie.

Tot slot

Polyurethaan (PU) lak is een duurzaam materiaal met veel voordelen voor een breed scala aan toepassingen. Het is bestand tegen schade door UV-straling, vocht, chemicaliën en andere elementen, en biedt ook een professioneel uiterlijk, licht gewicht, legeringsbestendigheid en meer. Er zijn verschillende typen PU-lak beschikbaar: twee-componenten PU-lak voor autolak, één-componenten PU-lak voor constructiedelen, acryl PU-lak voor decoratieve doeleinden en glasvezelversterkte PU-lak voor industriële toepassingen. Meer informatie over PU-lak en de verschillende toepassingen ervan kunt u vinden op V-Sure.eu.