Menu Close

Pu Gietvloer

Wij adviseren kunststof oplossingen!Vosschemie is een familiebedrijf dat systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen verkoopt aan de industie en de doe-het-zelf markt.

PU Gietvloer: Duurzaamheid en Stijl in Één

Als je op zoek bent naar een vloeroplossing die duurzaamheid en stijl combineert, is een PU gietvloer de ideale keuze. Met zijn naadloze afwerking, slijtvastheid en eindeloze ontwerpmogelijkheden is een PU gietvloer geschikt voor zowel woningen als commerciële ruimtes. In deze blog verkennen we de kenmerken en voordelen van een PU gietvloer, en ontdekken we waar je hoogwaardige producten kunt vinden, zoals die van Tradas bij Vosschemie Benelux.

PU Gietvloer: Wat is het en waarom kiezen?

Een PU gietvloer, ook wel polyurethaan gietvloer genoemd, is een naadloze vloerafwerking die wordt gegoten op een egale ondergrond. Het bestaat uit verschillende lagen, waaronder een primer, een elastische gietlaag en een tran.

More info

tags: Bedrijven Epoxy Plamuur – Elastische Pu Voegkit – Handelaars Epoxy Plamuur – Leveranciers Epoxy Plamuur – Overzicht Epoxy Plamuur – 

Wenst u meer info over pu gietvloer kijk dan vlug op https://v-sure.eu | PU Gietvloer

Kunstoffen | 

Kunstoffen PU Gietvloer

Een kunststof PU gietvloer is een steeds populairder type vloer die in veel panden en woningen wordt toegepast. Deze functie- en designgerichte vloer heeft een moderne uitstraling en is tegelijkertijd duurzaam, gebruiksvriendelijk en comfortabel. Om deze redenen en meer zien steeds meer mensen kunststof PU gietvloeren als een ideale optie voor hun vloerenbehoeften. In deze blogpost kijken we naar de voordelen en nadelen van PU gietvloeren en geven we wat tips over hoe je je gietvloer het best kunt installeren.

Voordelen van kunststof PU gietvloer

De belangrijkste voordelen van kunststof PU gietvloeren zijn:

Lage onderhoudskosten

Kunststof PU gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te houden met reguliere oppervlakteontsmettingsmiddelen, zoals milde zeep en warm water. Er is geen speciale schoonmaakvereiste om de gietvloer in goede staat te houden. Bovendien hebben PU gietvloeren geen speciale lak of coating nodig en zullen ze niet vervagen, deklaag of opnieuw moeten worden afgewerkt.

Kracht en duurzaamheid

PU-vloeren zijn flexibel, sterk, slijtvast en bestand tegen beschadiging. Ze kunnen jarenlang meegaan met minimale slijtage en geen gebreken vertonen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met elektrische apparaten, waardoor ze een ideaal materiaal voor keukens of andere ruimtes met veel bedrijvigheid.

Comfortabeler lopen

PU-vloeren bieden veel comfortondersteuning in vergelijking met hardhouten of steenachtige materialen. Ze absorberen trillingen en geluiden, waardoor ze comfortabeler zijn om op te lopen. Hun flexibiliteit maakt ze ook energiezuiniger dan harde vloeren, wat betekent dat je minder hard hoeft te lopen om energie te sparen.

Esthetisch aantrekkelijk

PU-vloeren hebben een glanzende, gladde, strakke afwerking die ze visueel aantrekkelijk maakt. Omdat ze eruit zien als glazen vloeren, kunnen ze een ruimte meteen opfrissen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor ze een grote variatie aan decoratieve opties bieden.

Nadelen van kunststof PU gietvloer

Hoewel kunststof PU gietvloeren veel voordelen bieden, kunnen ze ook enkele nadelen hebben. Hieronder volgen de belangrijkste nadelen:

Kostprijs

Kunststof PU gietvloeren kosten meer dan traditionele hardhouten of vinyl vloeren. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie, kan deze mogelijk niet het beste materiaal voor jou zijn.

Slechte ademendheid

Verschillende studies hebben aangetoond dat PU-vloeren minder ademend zijn dan andere materialen, waardoor het langer kan duren voordat vocht en warmte uit de vloer verdwijnen. Dit kan leiden tot schimmel- en bacteriegroei, en de omgeving kan ongemakkelijk en onaangenaam worden.

Geen sterk antislipoppervlak

Tenzij speciale antislipcoatings worden toegevoegd, zijn kunststof PU gietvloeren niet zo sterk antislip als andere vloeren. Dit kan een risico op valpartijen en blessures opleveren.

Hoe kunststof PU Gietvloer te installeren

Waarom een professionele installateur inhuren als je pu gietvloer zelf kunt installeren? Hier vind je enkele eenvoudige stappen die je kunt helpen bij het installeren van een kunststof PU gietvloer.

Stap 1: Voorbereidingswerk

Als eerste stap moet je de locatie van de vloer inspecteren. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, stabiel en vlak is. Haal alle losse objecten, tapijten en schoenen uit de ruimte. Je kunt ook je zelfgemaakte gereedschap en materialen verzamelen.

Stap 2: Toepassing van membranen

Om vochtschade te voorkomen, moet een dampremmend membraan worden aangebracht voordat de gietvloer wordt geïnstalleerd. Het membraan voorkomt dat vocht de vloer kan binnendringen.

Stap 3: Aanbrengen van het mortelmengsel

Vervolgens moet je het mortelmengsel over de vloer storten en dit aan de ondergrond hechten met behulp van een troffel. Installeer het mengsel één vak tegelijk en laat het ten minste 48 uur uitharden voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 4: Lijmen

Nadat het mortelmengsel is uitgehard, breng je de lijm aan op het membraan met behulp van de roller. Laat de lijm 24 uur uitharden voordat je verder gaat.

Stap 5: Plaatsing van eenmalig gebruikte tegels

Vervolgens plaats je de tegels in het gebied met behulp van een rubberrubber. Rijg de tegels samen om verdere schade te voorkomen.

Stap 6: Afwerking

Ten slotte moet je de zijkanten afwerken door een siliconenkit of een ander afdichtingsmiddel toe te passen. Daarna kun je de vloer afwerken met behulp van lakken en waxen.

Conclusie

Kunststof PU gietvloeren zijn gewild vanwege hun duurzaamheid, kracht en esthetische verleiding. Maar als je erover denkt om een te kopen, denk dan aan de hoge kosten en de slechte ademendheid. Bovendien moet je professionele installatievoorschriften volgen om het beste resultaat te garanderen. Als je klaar bent met de installatie, heb je een mooie, duurzame en comfortabele vloer die jarenlang meegaat. Neem contact op met V-Sure als je wilt weten wat de beste optie voor jouw situatie is.