Menu Close

Gamma Polyurethaan

Wij adviseren kunststof oplossingen!Vosschemie is een familiebedrijf dat systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen verkoopt aan de industie en de doe-het-zelf markt.

More info

tags: Bedrijven Epoxy Plamuur – Elastische Pu Voegkit – Handelaars Epoxy Plamuur – Leveranciers Epoxy Plamuur – Overzicht Epoxy Plamuur – 

Wenst u meer info over gamma polyurethaan kijk dan vlug op https://v-sure.eu | Gamma Polyurethaan

Kunstoffen | 

Polyurethaan: Verscheidenheid voor tal van toepassingen

Polyurethaan is een zeer veelzijdig materiaal. Het kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. In deze blogpost zullen we ingaan op de verschillende typen polyurethaan, de voordelen ervan en waar het wordt gebruikt.

Waarom wordt polyurethaan gebruikt?

Polyurethaan is een veelgebruikt materiaal omdat het vele voordelen biedt. Het is zeer sterk, duurzaam en flexibel. Het biedt een goede thermische isolatiewaarde en heeft een lage warmtegeleidbaarheid. Het biedt ook goede mechanische eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor versterking, demping en dichtingssystemen.

Welke typen polyurethaan zijn er?

Er zijn veel verschillende typen polyurethaan. Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende typen worden gebruikt.

Elastomeer Polyurethaan

Elastomeer polyurethaan is een flexibel type polyurethaan dat veel wordt gebruikt voor schokdemping en schokabsorberende systemen. Elastomeer polyurethaan wordt ook gebruikt voor het maken van slijtagebestendige oppervlakken die bestand zijn tegen weer en wind.

Schuim Polyurethaan

Schuim polyurethaan is een zacht en licht materiaal dat wordt gebruikt voor isolatie en demping. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en hardheid en wordt vaak gebruikt om producten te verpakken of om ruimtes te isoleren. Klanten van V-Sure maken bijvoorbeeld gebruik van polyurethaanschuim voor het verdichten en isoleren van machines.

Koudschuim Polyurethaan

Koudschuim polyurethaan is een ander type polyurethaan dat wordt gebruikt voor isolatie. Koudschuim polyurethaan heeft een hogere schuimdichtheid dan andere types polyurethaan en is ook beter bestand tegen water en UV-straling. Bovendien is koudschuim polyurethaan licht, wat het ideaal maakt voor plaatsen waar gewicht een belangrijke factor is.

Waar wordt polyurethaan gebruikt?

Polyurethaan wordt overal ter wereld gebruikt voor verschillende doeleinden. Het wordt gebruikt in de bouw om te isoleren en te versterken, in de automotive-industrie om auto-onderdelen te versterken en in de meubelindustrie om meubels te versterken.

Het wordt ook gebruikt om verschillende oppervlakken te beschermen en te verfraaien. Polyurethaan kan worden gebruikt om een glanzende afwerking aan te brengen op meubels, voertuigen, machines en andere materialen.

Conclusie

Polyurethaan is een multifunctioneel materiaal dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Er zijn veel verschillende types polyurethaan met elk hun eigen toepassingen. Het biedt vele voordelen, waaronder goede thermische isolatie, resistentie tegen corrosie, lage warmtegeleiding en flexibiliteit. Polyurethaan wordt onder andere gebruikt voor isolatie, versterking, demping, waterbestendigheid en afwerking.