Menu Close

Epoxy Primer

Wij adviseren kunststof oplossingen!Vosschemie is een familiebedrijf dat systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen verkoopt aan de industie en de doe-het-zelf markt.

Epoxy Primer: De Perfecte Basis voor Duurzame Bescherming

Bij het uitvoeren van doe-het-zelfprojecten of professionele coatings is het belangrijk om een sterke en duurzame basis te creëren. Epoxy primer is een essentieel product dat zorgt voor een optimale hechting en bescherming van oppervlakken. In deze blog duiken we dieper in de wereld van epoxy primer en ontdekken we waarom Vosschemie Benelux dé bestemming is voor hoogwaardig specialistisch gereedschap voor hobbyisten en doe-het-zelvers.

Epoxy Primer: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Epoxy primer is een coating die wordt gebruikt als basislaag op diverse oppervlakken. Het bestaat uit een tweecomponentenmengsel, waarbij een epoxyhars wordt gemengd met een verharder. Deze combinatie creëert .

More info

tags: Bedrijven Epoxy Plamuur – Elastische Pu Voegkit – Handelaars Epoxy Plamuur – Leveranciers Epoxy Plamuur – Overzicht Epoxy Plamuur – 

Wenst u meer info over epoxy primer kijk dan vlug op https://v-sure.eu | Epoxy Primer

Kunstoffen | 

materiaal begint te reageren met luchtvochtigheid zodra het wordt blootgesteld aan de lucht. Waar het ook wordt gebruikt, het proces van verdamping van vocht en daarmee het uitharden van de epoxyprimer begint. De tijd die nodig is om de epoxyprimer volledig te laten drogen en uit te harden, hangt af van de omgevingstemperatuur, vochtigheid en dikte van het materiaal.

Epoxy Primer Verdunnen

Soms is het mogelijk dat uw epoxyprimeraanbrenging niet helemaal glad of voldoende dekkend is. In dergelijke situaties kunt u de epoxyprimeren verdunnen met een speciaal verdunmiddel. Verdunmiddelen worden verkocht door epoxyprimerfabrikanten en worden meestal direct toegepast op de aangebrachte epoxyprimer. Afhankelijk van het type verdunmiddel dat u gebruikt, zijn de resulterende kleuren helderder of donkerder.

Gezondheidsrisico´s

Epoxyprimers zijn giftig. Het gebruik ervan kan irritaties in de luchtwegen, ogen of huid veroorzaken. Het is dus belangrijk om een masker en andere beschermende kleding te dragen bij het aanbrengen van epoxyprimer. Buiten het dragen van beschermende kleding is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie in de ruimte waar de primer wordt aangebracht. Dit helpt om de verspreiding van de epoxyfumee te minimaliseren.


Epoxy primer, ook wel lijmhars of epoxyvoorbehandeling genoemd, is een chemisch mengsel dat als lijm of coating wordt gebruikt. Het is een organische polymeer, dat vaak wordt toegepast in een verscheidenheid aan industrieën, waaronder auto’s, bouw, maritieme industrie, luchtvracht, militair en andere. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van epoxyprimer, waarvan de grootste is dat het een lange levensduur heeft en bestand is tegen schimmel, rot en corrosie. Voor de beste resultaten moet u er altijd voor zorgen dat het oppervlak waarop de epoxyprimer wordt aangebracht, goed is schoongemaakt en geschuurd. U kunt een epoxyprimer aanbrengen met een kwast of spuitpistool. Er zijn twee hoofdtypen epoxyprimer – poeder en watergedragen. Poederprimers zijn krachtiger en bieden een betere bescherming dan watergedragen primers, maar watergedragen primers zijn meestal milieuvriendelijker. De primers leveren goede resultaten als ze in de juiste omgeving worden gebruikt en er wordt rekening gehouden met het droog- en uithardingsproces. Soms kunnen de aangebrachte lagen niet volledig glad en dekkend zijn, en daarom kunt u specifieke verdunmiddelen gebruiken om deze situatie op te lossen. Als u epoxyprimer gebruikt, is het belangrijk om een masker en andere beschermende kleding te dragen en voor voldoende ventilatie te zorgen in de ruimte. Met deze tips en informatie kunt u ervoor zorg

Kunststoffen Epoxy Primer – Informatieve gids

Epoxy primer, ook bekend als lijmhars of epoxyvoorbehandeling, is een chemisch mengsel dat als lijm of coating wordt gebruikt. Het is een organisch polymeermateriaal dat vaak wordt gebruikt om oppervlakken te bevestigen, lijmen en beschermen. Veel mensen herkennen epoxyprimer misschien niet op het eerste gezicht, maar in feite wordt het een gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, waaronder automobielindustrie, bouw, defensie, maritieme industrie, luchtvaartindustrie en andere.

Waarom zou ik een epoxyprimer gebruiken?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van epoxyprimer, waarbij het belangrijkste dat het een lage coefficient van friemelheffing heeft. Dit betekent dat de epoxyprimer een lange levensduur heeft en weerstand biedt tegen vuil, schimmels en corrosie. Epoxyprimer is ook eenvoudig aan te brengen, waardoor het een ideale optie is voor allerlei toepassingen. Verder biedt epoxyprimer flexibiliteit, wat betekent dat het redelijk goed bestand is tegen temperatuurschommelingen.

Primer voorbereiden

Als u een epoxyprimer wilt gebruiken, moet u dit correct voorbereiden. Om te beginnen moet u ervoor zorgen dat het oppervlak waarop u de primer wilt aanbrengen schoon is. Hiervoor kunt u een schurende stof zoals staalwol gebruiken. Als het oppervlak is geschuurd, is het belangrijk dat u alle resterende stof verwijdert. Daarna is het tijd om het oppervlak af te vegen met een licht schoonmaakmiddel om vuil, vet en stof te verwijderen. Nadat het oppervlak is voorbereid, is het belangrijk om het volledig te laten drogen voor u de epoxyprimer aanbrengt.

Gebruik van Epoxy Primer

U kunt een epoxyprimer gemakkelijk op een oppervlak aanbrengen met een kwast. U kunt ook een spuitpistool gebruiken voor preciezere resultaten. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat de container waarin de epoxyprimer zit goed is geschud totdat er geen onzuiverheden meer inzitten. Daarna kunt u de epoxyprimer aanbrengen door licht te strijken over het oppervlak. Breng meerdere lagen aan als er veel ruimte is tussen het oppervlak en het materiaal waarmee het in contact komt.

Soorten Epoxy Primer

Er zijn twee hoofdtypen epoxyprimer: poeder- en watergedragen primers. Watergedragen epoxyprimers zijn meestal milieuvriendelijker dan poederprimers en worden meestal gebruikt voor kleinere projecten. Poederprimers zijn meestal krachtiger en bieden een betere bescherming dan watergedragen primers. Ze zijn echter niet zo milieuvriendelijk als watergedragen primers.

Droog- en Uithardingsproces

Het actieve ingrediënt in epoxyprimer is epoxyhars. Dit