Menu Close

Assortiment Polyurethaan

Wij adviseren kunststof oplossingen!Vosschemie is een familiebedrijf dat systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen verkoopt aan de industie en de doe-het-zelf markt.

More info

tags: Bedrijven Epoxy Plamuur – Elastische Pu Voegkit – Handelaars Epoxy Plamuur – Leveranciers Epoxy Plamuur – Overzicht Epoxy Plamuur – 

Wenst u meer info over assortiment polyurethaan kijk dan vlug op https://v-sure.eu | Assortiment Polyurethaan

Kunstoffen | 

Kunstoffen Assortiment Polyurethaan

Polyurethaan is een van de meest veelzijdige, innovatieve kunststoffen die er zijn. De producten die gemaakt worden door het gebruik van polyurethaan variëren van harde schuimen voor isolatie en scheepsbouw tot flexibele schuimen voor stoffering en demping. Polyurethaan kan worden gebruikt in veel verschillende industrieën, waaronder automotive, bouw, textiel, verpakkingen en meubilair. Het biedt een combinatie van sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit die andere kunststoffen niet kunnen bieden. In deze blogpost bekijken we wat polyurethaan is, de verschillende soorten polyurethaan en hoe deze producten worden geproduceerd.

Wat is Polyurethaan?

Polyurethaan is een synthetische kunststof die veel verschillende toepassingen heeft. Het wordt gemaakt van een reactie tussen een isocyanaat en een polyalcohol. Er worden verschillende chemische processen gebruikt om de polyurethaan te vormen. Afhankelijk van het proces en de bestanddelen die worden gebruikt, kan polyurethaan worden gevormd in hard schuim, flexibel schuim, elastomeer, thermoplastisch of coatings.

Soorten Polyurethaan

Polyurethaan wordt meestal gemaakt in twee belangrijke stijlen, hard schuim en flexibele schuim. Beide stijlen hebben verschillende kenmerken en toepassingen.

Hard Schuim

Hard schuim polyurethaan is stijf en wordt vaak gebruikt als isolatiemateriaal. Het wordt ook gebruikt in dingen zoals meubilair, transportmiddelen, verpakkingen, maar ook in maritieme toepassingen. Het is licht en duurzaam, waardoor het de perfecte optie voor veel productspecifieke toepassingen is.

Flexibele Schuim

Flexibele schuim polyurethaan wordt vaak gebruikt in stoffering van meubels, verpakkingen en kledingaccessoires. Het kan ook worden gebruikt voor geluids- en trillingdemping, stabilisatie en vele andere toepassingen. Het is licht en sterk, en heeft een hoge mate van veerkracht.

Hoe wordt polyurethaan geproduceerd?

Polyurethaan wordt geproduceerd door een chemische reactie tussen een isocyanaat en een polyalcohol. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende chemische processen. Er worden additieven toegevoegd aan het mengsel om de gewenste eigenschappen van het polyurethaan te verkrijgen.

Er worden verschillende technieken gebruikt om polyurethaan te produceren, afhankelijk van of de eindproducten hard of flexibel schuim moeten zijn. Hard schuim wordt gemaakt door een reactie tussen het isocyanaat en een polyol in een open pint. Vervolgens wordt het gevormd in blokken of platen. Flexibele schuim wordt gemaakt door het spuiten van een mengsel van isocyanaat en polyol in een gesloten mal.

Conclusie

Polyurethaan is een veelzijdig kunststof dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Het wordt meestal gemaakt in twee stijlen; hard schuim en flexibele schuim. Elke stijl heeft verschillende eigenschappen en toepassingen. Polyurethaan wordt geproduceerd door het mengen van isocyanaat en polyol in een chemisch proces. Bij V-Sure weten we alles over polyurethaan en alle technologieën die bij de productie ervan komen kijken. Neem contact met ons op als u iets meer wilt weten over polyurethaan of als u een polyurethaanassortiment nodig hebt.